< --- Terug naar het menu

Wie ben ik

Mijn naam is Wanda Bom.

Na het behalen van mijn PABO diploma heb ik gewerkt binnen diverse vormen van onderwijs. Onder andere het Z.M.O.K (zeer moeilijk opvoedbare kinderen), basis-en volwasseneonderwijs. De laatste jaren werk ik als leerkracht Nederlands op de Japanse school van Amsterdam.

Naast mijn werk als leerkracht ben ik eigenaar van Kinderpraktijk Bom. Binnen mijn praktijk werk ik met kinderen individueel, maar ook in groepsverband. Ik word regelmatig uitgenodigd door scholen om kinderen die vastlopen in het talige onderwijs te begeleiden.

Als leerkracht zie ik tegenwoordig veel kinderen worstelen met kleine en grote uitdagingen. Als het kind er (tijdelijk) zelf niet uitkomt is het fijn dat het op weg geholpen kan worden. De laatste jaren houd ik me steeds vaker bezig met begeleiden van kinderen. Ik zie hoe dankbaar ze met die korte momenten van begrip en aandacht zijn en wat ze er mee doen. Maar ik voel steeds meer frustratie dat ik hier als leerkracht bijna geen tijd meer voor heb. Ik heb besloten om me meer te gaan verdiepen in de hulpvragen van kinderen en welke passende hulp ik daar bij kan bieden.

De combinatie van de training en coaching/counseling zorgt ervoor dat kinderen vol vertrouwen hun weg kunnen volgen. Daarnaast help ik ze hun eigen keuzes te maken. Kinderen weten bewust of onbewust wat hun uitdaging is, soms hebben ze hulp nodig om hun eigen oplossingen te vinden.

Als kindercoach ontwikkel je zelf ook constant. De afgelopen jaren heb ik me op verschillende gebieden bijgeschoold. Mijn opleiding tot kindercoach/counselor heb ik gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, te Amsterdam. Tevens gecertificeerd trainer "Ik leer anders", de methode “Leren leren” en gecertificeerd om beelddenken te signaleren dmv het wereldspel, specialisaties in het visueel leren. Recentelijk heb ik de opleiding tot jeugd Breincoach succes vol afgerond.   

Vanuit een van deze opleidingen is mijn samenwerking met Nicole Wessels ontstaan. Nicole is een zeer deskundig leerkracht en kindercoach. Binnen onze samenwerking maken we gebruik van onze sterke kanten. We begeleiden kinderen individueel, maar hebben ook een aantal prachtige groepstrainingen opgezet. Meer informatie vind je bij het kopje trainingen en workshops.

 


< --- Terug naar het menu

Namaste Webdesign